Tris: "De laatste halve finale, d'Ollanders tegen de Argentijnen en eigenlijk moeten wij supporteren voor onze Noorderburen. Ik zal u da eens rap uitleggen. Als de Nederlanders wereldkampioen worden, betekent dit eigenlijk dat wij Belgen de besten ter wereld zijn, vermits de Hollanders de laatste 16 jaar nooit van ons hebben kunnen winnen. Dus als Nederland de finale wint zijn eigenlijk feitelijk wij Belgen wereldkampioen .... simpele deductie, logica heet zo iets.
 
De match begint met een minuut stilte als eerbetoon aan de overleden oud voetballer Alfredo di Stefano, en ook wel een beetje aan de Argentijnse journalist die de nacht ervoor werd doodgereden door 3 jongeren in een gestolen auto. De journalist was een persoonlijke vriend van Messi en Lionel draagt een rouwband.
 
Het wordt al vrij duidelijk, beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en laten elkaar geen ruimte om te voetballen. Messi is duidelijk niet in zijn gewone doen, hij mist een simpele vrije trap, da zijn we van hem ni gewend. Er zijn wat kleine schermutselingen, Mascherano komt onzacht in aanraking met de keikop van Wijnaldum en moet effekes zijn kluts gaan zoeken langs de kant. En ook Schneijder zijn we een tijdje kwijt na een aanvaring met Demichelis. Hoogtepunt van de eerste helft is de gele kaart voor Martins Indi voor een overtreding op Messi. Ge moet ni veel Spaans verstaan om duidelijk te zien dat coach Sabella luidkeels "puta" roept.
 
Na halftime, brengt Van Gaal Janmaat in de wedstrijd. Martins Indi mag op de bank gaan zitten. Garay verliest zijn schoen en vermits het ondertussen regent kan hij de rest van de match spelen met een natte sok. Ik hoor het precies soppen tot op de tribune.
 
Na een paar minuten heeft Robben genoeg van het saaie gedoe. Hij besluit wat leven in de brouwerij te brengen en gooit zich op de grond. Het heeft lang geduurd. Ik vroeg mij al af of hij zich ni goe voelde. Demichelis houdt er een geel kaart aan over en Schneijder mag een vrije trap nemen maar die gaat over het doel. Janmaat sjot wel raak, niet in de goal maar in het kruis van Biglia en die moet hiervan toch ook even bekomen. 't Is te verstaan, het manneke heeft duidelijk pijn.
 
Een kwartiertje voor het einde denkt iedereen dat het gebeurd is. Higuain scoort maar de lijnrechter vlagt voor buitenspel. Ik ben er ni helemaal zeker van dattem het goe gezien heeft, maar niks gekort, het scorebord blijft 0 - 0 aangeven en zelfs de supporters beginnen te verlangen naar penaltys en het einde van deze oersaaie wedstrijd.
 
Argentinië maakt zich op voor de verlengingen en coach Alejandro voert 2 wissels uit. Of dat is althans de bedoeling. Wissel 1 verloopt vlekkeloos, Perez eruit, Palacio erin, maar wissel 2 loopt fout. De mijnheer met de bordjes heeft het verkeerde vast maar  uiteindelijk valt zijne real en vindt hij het juiste. Aguero valt in voor Higuain en ik schiet ineens wakker. De match ziet er van de slag een stukske leuker en aantrekkelijker uit. Yep, hier kan ik gerust nog een half uurke of langer naar kijken. Robben probeert hier nog wel een stokje voor te steken door vlak voor einde nog bijna een doelpunt te maken, maar het is hem ni gegund. We hangen eraan voor verlengingen.
 
Het regent ondertussen zo hard dat Van Gaal nen badhanddoek rond zijne nek heeft gehangen.  Zelfs hij ziet er compleet ontmoedigd uit. Hij verpinkt zelf niet als we  nog een beetje spektakel krijgen wanneer Zabaleta neergaat en hevig uit zijn mond bloedend naar de kant moet. Maar vermits alle wissels opgebruikt zijn wordt hij met een doekje voor het bloeden, lees ne windel tussen zijn tanden, terug het veld opgestuurd. Genen tijd om flauw te doen, doodbloeien doede maar in uwen eigen tijd. Ik denk dat het nu de Pablo is die in zijn eigen "puta" mompelt, wel tussen zijn tanden of de windel valt eruit.
 
Palacio probeert in extremis nog penaltys te vermijden door op doel te koppen maar Cillessen redt. Het blijft double zero, de lijdensweg is nog niet ten einde. Zelfs de stafschoppen zijn niet echt spannend te noemen. Vlaar en Schneijder missen en het pleit is bezegeld. Rodriguez trapt met gemak de vierde op rij tussen de palen voor Argentinië. Cillessen raakt de bal nog even met de toppen van de vingers maar het is Argentinië die zondag de finale mag spelen tegen de Duitsers. En iedereen hoopt vurig dat dat toch iets meer vuurwerk gaat geven. Op het veld, wel te verstaan."


Tris in Brazil